4.09.2010

Kris .

Hade en super duper mysig kväll igår hemma hos Micha och Danne. Jag och micha laga god mat, bakade, drack rö tjut och käka choklad. Sen satt vi uppe till 2 och snackade, mycket om ämnet "när vi är i kris."
Hur beter man sig igentligen mot någon som är i kris, det är så svårt. Och jag AVSKYR att detta ämne är så tabubelagt i detta land. Det måste finnas där ute.

I princip alla kommer i kontakt med personer som befinner sig i/går igenom en kris. Många är också väldigt unga när deras vänner förlorar någon eller går igenom någon annan slags kris, när man inte har några erfarenheter att relatera till så är det jätte svårt att veta hur man ska "handskas" med situationen.

På gott och ont försöker föräldrar skydda sina barn från sjukdom och död när de växer upp, men detta gör att när vi väl kommer i kontakt med detta när vi är äldre, så blir det en chock. Det måste börja pratas mer om detta, från det att vi är barn. Sjukdom, död, smärta, vist det är mörkt och jobbigt, men det är en del av livet. Försök inte gömma undan detta. För alla dem som går igenom en förlust, en livskris, en depprission, låt oss finnas där, låt oss prata om det. En dag kan det vara du som är där och då vill du ha nära och kära som gör samma sak för dig.

Jag skrev ett annat inlägg i början av december, kan vara läsvärt om detta intresserade.

Inga kommentarer: